HYALin ankkablogi – valoa ankkalampeen 12.4.2016


Luet tällä hetkellä blogia, joka on perustettu välittämään hyalilaisten arkea ja ajatuksia laajemmin yhdistyksen ulkopuolelle. Mitä on hyalilaisuus, missä hyalilaisia toimii ja miten me toimitaan? Vastaukset kaikkeen tähän saat seuraamalla tätä blogia. Stay tuned!

HYAL ry, Helsingin yliopiston ainejärjestöläiset, on ainejärjestöaktiivien oma yhdistys. Olemme sekä uskonnollisesti että puoluepoliittisesti sitoutumaton ja päätavoitteemme on parantaa ylioppilaskunnan piirissä toimivien järjestöjen toimintaedellytyksiä. Kuulostaapa kryptiseltä? Käytännössä siis järjestöt tarvitsevat toiminta-avustusta, koulutusta ja muuta tukea toimiakseen paremmin, ja me haluamme edistää sitä, että järjestöt niitä HYYltä saavat. Ajamme järjestöjen etua HYYn edustajistossa, koska mielestämme HYY tavoittaa jäsenensä, eli jokaisen Helsingin yliopiston opiskelijan, parhaiten järjestöjen kautta. Teemme järjestöjen edunvalvontaa HYYn piirissä, mutta pyrimme myös yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen opiskelijan edun ajamiseksi.

Järjestöjä ja järjestöaktiiveja haluamme tukea toki muutenkin kuin HYYn kautta. Järjestämme siksi erilaisia tapahtumia, joissa järjestöjen aktiivit pääsevät kouluttautumaan, verkostoitumaan ja virkistäytymään – sekä saamaan uusia ideoita omaan toimintaansa!

HYAL koostuu kolmesta limittäisestä organisaatiosta: Edustajistotoimintaa pyörittää ainejärjestöläisten edustajistoryhmä, johon kuuluu opiskelijoiden valitsemat hyalilaiset edustajat. Yhdistyksen toimintaa meilläkin pyörittää hallitus, joka siis hoitaa täysin normaalisti päivittäistoimintaa. Edustajistovaalivuonna (eli myös tänä vuonna!) HYALissa toimii myös vaaliorganisaatio, jonka tärkein tehtävä on tuoda edunvalvontatoimintamme selkeästi Helsingin yliopiston opiskelijoiden näkyville.

HYAL ei kuitenkaan ole vain organisaatioita, vaan aktiivisia hyalilaisia löydät edustajiston, yhdistyksen hallituksen ja HYYn hallituksen lisäksi myös muualta ylioppilaskunnassa: siellä missä opiskelijan arkea voi muuttaa paremmaksi – sieltä löydät hyalilaisen! Ainejärjestöt, talouspaikat, valiokunnat, työryhmät – hyalilaiset näkyvät ja kuuluvat ylioppilaskunnassa. Hyalilaisia toimii kaikilla HYYn vaikuttamisen tasoilla, minkä vuoksi Hyalista löytyy laajaa tietämystä ja osaamista. Keräämme tietoa järjestöiltä siitä, miten ylioppilaskunnasta ja yliopistosta saataisiin kaikille opiskelijoille parempi paikka olla ja opiskella, ja vaikutamme sen pohjalta ylioppilaskunnan toimintaan ja päätöksentekoon.

Minna Suorsa,
HYALin vaalipäällikkö 2016

Minna Suorsa, Ankka asian takana - vaalipäällikkö 2016

Minna Suorsa, Ankka asian takana – vaalipäällikkö 2016