Listavastaava Tillanderin katsaus valintaansa olla ankka 11.10.2016


Olen selvästi valinnut oikean ryhmittymän Helsingin yliopiston edustajistossa. Kiinnostus opiskelijapolitiikkaan oli jossain sisälläni ennen kuin aloitin opinnot. Ensimmäisellä oikealla opiskeluviikollani liityin HYALiin, yliopiston ainejärjestöläisiin aika ex tempore. Yhdistyksessä jäseniä yhdistää rakkaus opiskelijajärjestöihin ja niiden toimintaan. Usein hoettu ”Ylioppilaskunta tavoittaa jäsenistönsä parhaiten järjestöjensä kautta” on vaan niin totta. Edustajistossa tehdään kuitenkin usein päätöksiä asioista, jotka eivät suoraan liity järjestöihin millään tavalla. Erityisesti silloin meillä ainejärjestöjäisillä edustajilla on vapaat kädet äänestää miten parhaaksi koemme, vaikka ryhmällä ei ryhmäkuria ole. Ryhmäpaineen puuttuessa tulee siis oikeasti miettyä asiota – ja se on hyvä se!

Ylipäätänsä HYALissa kauneinta on se moninaisuus, jota sen sateenvarjon alta löytyy. Olen tutustunut niin fyysikoihin, biotieteilijöihin kuin filologeihin. Tämä ajattelutapojen rikkaus on vahvassa roolissa, kun tehdään sellaisia päätöksiä joiden halutaan hyödyttävän koko yliopiston opiskelijoita. Samaten olen kokenut, että se poliittisten mielipiteiden varianssi, jonka HYALissa kohtaa, on vahva rikkaus. Löytyy meitä vasemmalle nojaavia ja oikeistolaisia tovereita sekä ihan vakaamuksellisia sittareita eli sitoutumattomia. Kaikkia yhdistää intohimo luoda kaikille opiskelijoille mahdollisimman hyvää ylioppilaskuntaa. Jokainen kunnon teologi ujuttaa kaikkiin teksteihinsä latinaa ja niin aion tehdä minäkin: HYAL on in varietate concordia – moninaisuudessaan yhtenäinen.

Olen tänä vuonna toiminut HYAL ry:n hallituksessa teologisen listasta vastaavana tyyppinä. Siinä olen saanut toimia osana huikeata tiimiä, joka on koonnut meidän timanttisen 100+ ehdokastamme syksyn vaaleihin! Erityisen ylpeä olen tietenkin teologilistastani, jossa on 18 toinen toistaan motivoituneempaa tyyppiä! Teologisesta puhuen koen, että näille meidän tyypeillä on vahva kutsumus tähän palvelutehtävään. Edustaja ei ole mikään mahtava yli-ihminen vaan ihan tavallinen opiskelija, joka vain haluaa tässä palvella toisia opiskelijoita. Juuri tämä nöyryys ja ainainen valmius ja tahto pyrkiä yhteiseen hyvään, on se asia, joka on saanut minut ihastumaan ja asteittain rakastumaan tähän porukkaan ja hommaan! Tätä tehdään vain ja ainoastaan rakkaudesta lajiin.

Rasmus Tillander - HYALin listavastaava (teologinen)

Ankka asian takana, Rasmus Tillander – HYALin listavastaava (teologinen)