Talvisemman taikaa


Uskallan väittää, että harvassa ovat ne järjestöt, joissa tuore puheenjohtaja joutuu välittömästi kautensa alussa samanlaisen vastuun eteen kuin HYALissa. Jo selkeäksi perinteeksi muodostuneen talviseminaarin järjestämisvastuu ei ole mikään pikkujuttu. Omalla kohdallani talvisemman to do -listan laajuus yllätti – mutta otin haasteen positiivisena vastaan!

Talvisemma on tyypillisesti ollut vuoden käyntiinpolkaisu, ryhmäytymis- ja ideoimisviikonloppu, joka pistää uuden HYAL-vuoden pyörät lopullisesti pyörimään. Tämä talvisemma oli joiltain osin uudenlainen. Uutena semmapaikkana meillä oli vanhaan kansakouluun perustettu partiokämppä Stensböle Porvoossa. Semman osallistujista noin kolmasosa oli HYALin semmojen ekakertalaisia, mikä oli todella upeaa. Porukka oli vaihtunut paljonkin sitten viime kesäsemman. HYALin hallituksessakin on tänä vuonna paljon uusia ankkoja. Tuntuu hyvältä huomata, että järjestön meno ja meininki kiinnostaa niin monia. Sisällöllisesti talvisemman keskeinen puheenaihe oli tämän vuoden the number one haaste, eli tulevan syksyn edustajistovaalit.

Tämä talvisemma oli kuitenkin monelta osin perinteinen, ihana HYALin semma. Me keskustelimme yhdessä, toivotimme niin uudet kuin konkarimmatkin semmailijat tervetulleeksi, ryhmäydyimme, ideoimme tulevaa vuotta, vedimme argumentointienkin takana lopulta yhtä, pinkkiä HYAL-köyttä. Saunoimme, rentouduimme, sitsasimme. Sanonpa vain, poikkitieteelliset sitsit ja erityisesti HYALin sitsit ovat kyllä akateemisista juhlista parhaimpia!

Kun talvisemma oli ohi, oli oloni helpottunut, mutta myös hieman tyhjä. Olimme juuri saaneet kasaan yhden vuoden isoimmista tapahtumistamme, ja vuotta oli kulunut kolme viikkoa. Mitäs seuraavaksi? No, seuraavaksi ainakin itse keskityn ryhmäyttämään tämän vuoden hallitustamme. Mutta kai sitä saa jo vähän alkaa miettiä kesän semmoja ja syksyn edustajistovaaleja? Jos sinulla siellä näytön toisella puolen on ideoita kumpaan tahansa liittyen, saa allekirjoittanutta lähestyä milloin vaan!

Nähdään ankkamerkeissä! Tervetuloa tutustumaan toimintaan milloin vain!

 

Saana Siljander,
HYAL ry:n puheenjohtaja